Restauratiewerken

30 jaar kennis en vakmanschap maken van ons een vertrouwde partner.

In het bijzonder voor openbare instanties en publieke aanbestedingen voor restauratie van onder andere monumenten, kastelen en kerken.

 

Het verschil tussen renoveren en restaureren is niet altijd duidelijk. Hieronder een kleine toelichting waarmee G. Bosch bv u kan helpen.

 

Renoveren

 

Bij renovatie passen wij een gebouw dusdanig aan dat het weer voldoet aan de eisen van deze tijd op het gebied van duurzaamheid, brandveiligheid, enz. Hierbij maken we gebruik van zowel oude als nieuwe materialen en technieken. Het kan gaan om het herstellen van de oude uitstraling van het te renoveren gebouw of juist een nieuwe uitstraling. Door middel van een dak- of gevelrenovatie kunnen we de uitstraling van een pand aanzienlijk verbeteren. Als dit wordt gecombineerd met het isoleren van het dak en gevels  wordt ook het comfort en de duurzaamheid verhoogd.  Met andere woorden, er is sprake van herstellen en aanpassen aan de eisen van huidige tijd.

 

Restaureren

 

Naast renovatie zijn wij ook zeer actief bezig met restauratie. Het grote verschil tussen restauratie en renovatie is, dat we bij restauratie alleen traditionele materialen en technieken gebruiken. Monumentale panden behouden zo hun karakteristieke eigenschappen. Hierbij is sprake van herstellen middels traditionele materialen en technieken, vaak bij monumentale panden. Alles wordt afgewerkt volgens de regels der kunst.

 

G. Bosch bv houdt zich eraan om nauwgezet samen te werken met de opdrachtgevers, architecten en gespecialiseerde vakmensen.

 

 

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.